26
HEI
19.00
Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - FC Inter 2  0 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehillä sarjakärki vastassa Pitsiyön Spesiaalissa


TAPAHTUMAINFO

TULOSPALVELU


Pitsiyön Spesiaalin kruunaa tänä vuonna miesten ottelu FC Inter 2 vastaan. Voitto sarjakärjestä nostaisi Pallo-Iirojen osakkeita loppusarjaa ajatellen.

Perinteisessä Pitsiyön Spesiaalissa miehiä vastaan asettuu tällä kertaa FC Inter 2 Turusta. Alkusarjan ensimmäisellä kierroksella Inter ei jättänyt paljoa jossiteltavaa, kun turkulaisjoukkue piti pisteet kotonaan lukemin 4-0. Jo ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli, mutta useammasta maalipaikasta huolimatta ei Inter eikä pariin otteeseen maalintekoa yrittämään päässyt Pallo-Iirot onnistunut palloa pussiin pistämään, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa. Reippaan tunnin pelin jälkeen sarjan paras maalintekijä Gezim Voca avasi maalihanat. Maalitehtailua jatkoivat Valter Engberg ja Oliver Kangaslahti, jotka molemmat osuivat kertaalleen maalipuiden väliin. Ottelun loppulukemat viimeisteli tehokkaasti koko ottelun toimineen Interin pärssin jälkeen Voca toistamiseen. Koko raportin ensimmäisen kierroksen ottelusta voit lukea TÄÄLTÄ.

FC Inter 2 on keikkunut lähes koko kauden sarjan piikkipaikalla. Joukkue on hävinnyt vain kolme ottelua ja pelannut kaksi kertaa tasan, ja 17 pelatun ottelun jälkeen Interin pistesarake näyttää 38 pistettä, neljää enemmän kuin sarjakakkosella Tampere Unitedilla. Vastustajan maaliverkko on heilunut ahkerasti myös turkulaisten toimesta, sillä Inter on onnistunut maalinteossa 62 kertaa. Kahden peräkkäisen tappiollisen ottelun jälkeen Interin reservijoukkue on saanut jälleen juonesta kiinni, pelaten ensin tasan FC Honkaa vastaan vieraissa ja voitettuaan seuraavat neljä peliä putkeen ennen Pitsiyön Spesiaalia. Kolmesta tappiosta kaksi on tullut vieraskentällä. Kenties suurin yksittäinen tekijä turkulaisten menestykseen on ollut jo edellä mainittu Gezim Voca, joka on viimeistellyt 17 maalia, mutta taustalta myös Oliver Kangaslahti yhdeksällä ja Otto Lehtisalo kuudella osumallaan ovat antaneet tärkeää taustatukea. Myös joukkueen maalivahtiosasto on esiintynyt tasaisen vahvasti, kun sekä Tino Kangasaho että Aati Marttinen ovat kumpainenkin pelanneet kuusi peliä, jonka lisäksi myös Veikkausliigassa kolme peliä tällä kaudella pelannut Eero Vuorjoki on esiintynyt seuran reservijoukkueen riveissä viidesti.

Pallo-Iirot lähtee Pitsiyön Spesiaaliin kahden pelin voittoputkessa. Kauan kaivattu vierasvoitto lukemin 2-1 raavittiin mukaan Espoosta Iirojen vieraillessa EBK:n kotikentällä lukemin, jonka johdosta raumalaiset saivat katkaistua kuuden ottelun mittaisen vierastappioputkensa. Kotona peli on kulkenut paremmin, eikä Iirot ole hävinnyt vielä ainuttakaan ottelua kotikentällä, eikä pistejakoonkaan ole jouduttu kuin kertaalleen. Maaleja Pallo-Iirot on tehnyt sarjassa toisiksi eniten ja lohkon maalipörssistä neljän parhaan joukosta löytyy kaksi Pallo-Iirojen edustajaa. Elias Ahteen maalisarake näyttää 13 täysosumaa ja Veeti Pohtion vastaava lukema 11. Pallo-Iirot on tällä hetkellä sarjassa sijalla viisi, mutta matkaa Interiin on vain seitsemän pistettä. Hyvän kotivireen omaavalle joukkueelle sarjan TOP3-paikka olisi hyvin tärkeä, sillä kolmella ensimmäisellä sijalla alkusarjan jälkeen olevat joukkueet saavat yhden kotipelin enemmän ylempään loppusarjaan.


Ennakossa vastuuvalmentaja Joel Grasso

Pallo-Iirot lähtee hyvistä asetelmista Pitsiyön Spesiaaliin, Joukkueen napattua vierasvoiton edellisestä ottelusta EBK:ta vastaan.

- Tärkeät pisteet meille, sitä ei voi kieltää. Pääosin pelattiinkin ihan hyvin, luotiin tarpeeksi maalipaikkoja eri tavoin. Vähän me oltaisiin voitu parantaa vielä meidän pallollista pelaamista, rauhoittaa ja osata rytmittää paremmin, että milloin me hyökätään nopeammalla ja milloin hitaammalla. Pitää olla tyytyväinen siihen, että puolustettiin pääosin hyvin meidän omaa boksia ja sitten kuitenkin luotiin tosiaan tarvittava määrä. Tärkeät kolme pistettä ja ollaan hyvin tässä kärjen tuntumassa ihan.

Vaikka pelistä ei enempää pisteitä saanut kuin muulloinkaan, ei pisteiden tärkeyttä tässä kohtaa voi olla korostamatta.

- Ihan kun vilkaisee sarjataulukkoa niin näkee, että kaikki kaikki nämä loppupelien pisteet ovat tosi tärkeitä. Tai eihän ikinä voi sanoa, että joku peli olisi vähemmän tärkeä, mutta nyt varsinkin korostuu, kun on ollut niin paljon ristiin pelaamista ja tuommoista. Ollaan muutaman pisteen sisällä moni joukkue, niin se on mukavaa tietyllä tapaa, että on isoja panoksia näissä peleissä ja paljon voi tapahtua ihan yhdessä ottelukierroksessa.

Pitsiyön Spesiaaliin ei kovempaa vastusta olisi voitu saada, kun vastaan asettuu sarjaa johtava FC Inter 2.

- Hyvin organisoitu joukkue, paljon nuoria lupaavia hyviä pelaajia ja muutama kokenut pelaaja siinä mukana tavallaan tuomassa semmoista tasapainoa siihen heidän pelaamiseen. On keskisektorilla toppari Kangaslahti, keskellä Louhela ja kärjessä Voca kokeneempaa kaartia, jotka on tosi hyviä pelaajia tähän sarjaan. Hyvä joukkue.

Pitsiyön Spesiaali sytyttää vuodesta toiseen - oli vastustajana sitten kuka tahansa.

- Kyllähän se pelaajien keskuudessa on aina se iso peli, mitä kaikki odottaa. Tiedetään, että tulee paljon väkeä yleensä paikalle, toivon mukaan nytkin. Tarvitaan kaikki tuki mitä on mahdollista saada kotiyleisöltä. Ollaan oltu vahvoja täällä kotikentällä ja mä uskon, että me pystytään jatkamaan sitä. On sillä tietty spesiaali merkitys ja sitten kun tietää suunnilleen, että meillä on tuossa pelaajia, jotka tuntee hyvin nuo Interin jätkät. Varmasti mukava odottava fiilis.

Ottelutapahtumassa on mukava Rauma vs. Turku -asetelma, joka tuo vielä extraboostin raumalaisten riveissä pelaaville turkulaisille.

- Niin on meillä tuossa muutamia turkulaisiakin pelaajia, niin varmasti varsinkin kun siinä on sitä vastakkainasettelua, niin tietyille pelaajille on tosi tärkeä yksittäinen matsi.

Pallo-Iirot - FC Inter 2 Buena Vista stadionilla 26.7. klo 19