26
HEI
19.00
Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - FC Inter 2  0 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Pitsiyön Spesiaali päättyi pettymykseen

FC Inter 2 vei vähämaalisen Pitsiyön Spesiaalin nimiinsä. Tappio oli raumalaisten kauden ensimmäisen kotikentällä.

Yleisömäärä: 1101

Lähtökohdat pitsispesiaalin jälkimmäiseen otteluun olivat kutkuttavat. Naiset nappasivat historian ensimmäisen pitsivoittonsa TPS:n kustannuksella, jonka jälkeen heti perään oli miesten vuoro lähteä kaatamaan Interin reservijoukkuetta. Pallo-Iirot tuli otteluun hyvällä jalalla, aiheuttaen prässillään suuria ongelmia vierailijoiden pelinavaukselle. Pienestä paineesta turkulaisten maalilla huolimatta, ei Pallo-Iirot päässyt kunnon maalipaikoille. Hetkittäin alussa lämpimäksikin muodostuneen pelin ensimmäinen varoitus nousi 18' jälkeen, kun Jami Halmisen melko normaalin näköinen rike ylitti erotuomarin mielestä keltaisen kortin rajan. Raumalaisille nousi myös ottelun toinen keltainen, kun Matias Babb pysäytti Interin vastahyökkäyksen nappaamalla Lauri Hulkkosen paidanhelmasta kiinni 33' jälkeen.

Ottelun siihen asti vaarallisin hyökkäys nähtiin 34', kun Ricardo José Olmedo Giler sai pallon laidalla. laitapakin jalasta lähti myös keskitys, joka tuli kovana suoraan Valter Enbergin olkapäähän, josta se kimposi suoraan ensimmäistä peliään lainavahtina Pallo-Iirojen paidassa pelanneen Luka Nokelaisen syliin. Babbin keltaisen kortin arvoisesta rikkeestä ei ehtinyt kulua kuin kolme minuuttia, kun osat vaihtuivat, ja tällä kertaa Babb oli rikottu pelaaja ja Hulkkonen sai katsella keltaista korttia.

Giler nousi jälleen 39' kohdalla, kun pitkä pallo tavoitti täysin vapaaksi unohdetun laitapakin. Ensimmäisestä kerrasta oppineena Giler päätti tällä kertaa laukoa itse, mutta Nokelainen oli hyvin tilanteessa mukana ja torjui pallon etukulmasta. Ensimmäisen puoliskon päätteeksi nähtiin vielä yksi keltainen kortti, kun koko pelin nahistelleista Elias Ahteesta ja Oliver Kangaslahdesta jälkimmäinen kaatoi Pallo-Iirojen parhaan maalintekijän sääntöjen vastaisesti. Puoliajalle siirryttiin täten maalittomassa 0-0 tasatilanteessa.

Kotijoukkue jatkoi pirteästi myös toisen puoliskon alkuun. Raumalaisittain parhaita paikkoja ottelussa oli Veeti Pohtion noustessa 49' kohdalla ja lähettäessä matalan keskityksen maalille. Pallo oli kuitenkin inasen liian liukas, pelivälineen viistäessä boksin läpi ohi maalille nousseen Mikko Jalkasen. Reilun 55 peliminuutin jälkeen kenttä täyttyi sinisestä savusta, Interin mukana Raumalle saapuneen Itäpääty-faniryhmän paukauttaessa parit savut ilmoille. Tämä ei peliä kentällä haitannut, mutta katsomossa kitkerä haju aiheutti aurinkokatsomon nopean hetkellisen tyhjentymisen.

Pallo-Iirot suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa 64' kohdalla, kun Juuso Aalto vaihtui Topias Silvennoiseen. Koko ottelun paras raumalaispaikka siunaantui 71' pelin jälkeen, kun kulmapotkun jälkeen Interin veskari Aati Marttisen avaus iskeytyi suoraan ohi juosseen Matias Babbin selkään. Aaro Salonen nappasi tämän jälkeen pallon Marttisen nenän edestä ja pudotti alas Babbille. Laitapakki viritteli aikansa, mutta vedon lähtiessä pamahti pallo suoraan maassa pötköttävän Salosen selkään. Pallo jäi kuitenkin pyörimään Interin maalin eteen, josta Ahde lähetti keskityksen takatolpille Jalkaselle, joka lähti hakemaan suoraan volleysta ratkaisua. Osuma palloon oli epäpuhdas ja pallo kiersikin takaisin maalin eteen. Siinä päivysti jälleen Babb, mutta askelmerkit eivät vieläkään osuneet kohdilleen ja tilanne kuivui kasaan pallon lentäessä maalin yli.

Ajassa 73' Pohtio teki tilaa Oliver Revolle. Ensimmäistä kertaa pallo päätyi maalin perukoille kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Kangaslahti pääsi puskemaan kulmasta pallon maaliin. Tilannetta edelsi kuitenkin rike, jonka johdosta erotuomari tuomitsi turkulaisten maalin sijaan raumalaisten vapaapotkun. Kauaa ei tasatilannetta kuitenkaan kestänyt, kun jo seuraavasta hyökkäyksestä Inter onnistui maalinteossa uudestaan. Nokelainen onnistui torjumaan vielä Viktor Johanssonin lähettämänä laukauksen, mutta reboundissa ensimmäisenä oli Anton Aaltonen, joka onnistui painamaan pallon maaliin Iirojen puolustuksen estelyistä huolimatta.

Pallo-Iirot vaihtoi kentälle vielä Christopher Abdoun ja Timi Halmisen Salosen ja Alex Johanssonin tilalle, mutta kunnon kirivaihdetta eivät raumalaiset enää saaneet aikaan. Viimeisen vartin Inter oli huomattavasti parempivoimainen, joka lopulta kulminoitui väkisin tehtyyn voittomaaliin. Katkera tappio hankaloitti Pallo-Iirojen asetelmia jatkosarjaa ajatellen, mutta niitä päästään vielä parantelemaan kahden ottelun verran ennen alkusarjan päätöstä.

Raportissa kypsän puheenvuoron pitävä Matias Babb


Ottelu olisi voinut päättyä kummin päin vain.

- Tasainen peli oli. Meillä oli paikat tehdä maaleja ja oli vastustajallakin enemmän paikkoja. Se nyt kääntyi tällä tavalla tällä kertaa.

Babb ei ollyt tyytyväinen otteluun, vaikka peli ihan hyvää raumalaisittain olikin.

- No en mä tiedä. Mä en ainakaan ole ikinä tyytyväinen jos hävitään, mutta ihan hyvä esitys. Ei tullut voittoa, niin ei tyydytä.