P17, P17 SM-karsinta

P-Iirot - VIFK YJ  3 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion

Iirojen kotiavaus päättyi voitokkaasti

Neljän pitkän vieraspelin ja yhden säiden takia peruuntuneen kotipelin jälkeen sunnuntaina 5.3. oli vihdoin aika avata Pallo-Iirojen B-poikien SM-karsintasarja myös kotipelien osalta. Neljästä vieraspelistä oli saldona kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota, joten voitto oli toiveissa otteluun lähdettäessä.

Ottelu VIFK:ta vastaan ei olisi voinut paremmin alkaa, kun 20 sekunnin jälkeen Omppu pääsi laukomaan boksin sisältä vieden pelin yhteen nollaan ennen kuin vaasalaiset olivat edes ehtineet koskea palloon. Ottelu jatkui maalin jälkeen tasaisena molempien käydessä lähellä maalintekoa.

Muutaman kymmenen minuutin pelin jälkeen vieraat pääsivät kuitenkin laukomaan pelin tasoihin. Wulffin erinomainen matala laukaus painui maalin alanurkkaan kotijoukkueen pettymykseksi. Tasaisena jatkunut ottelu otti vielä yhden käänteen juuri ennen puoliaikavihellystä, kun VIFK sai pilkun ja upotti sen ohi Ilmarin puoliajan viimeisellä kosketuksella.

Toinen puoliaika jatkui valitettavasti siitä, mihin ensimmäinen päättyi: vaasalaisten pilkulla. Toista kertaa ei kuitenkaan Ilmari palloa selkänsä taakse päästänyt yhdestätoista metristä, vaan torjui pilkun. Pilkkutorjunta osoittautui ottelulle täysin käänteentekeväksi hetkeksi, koska seuraavasta avauksesta vaasalaisten pakka aukeni ja Suti pääsi lyömään pelin tasoihin alle minuutti Ilmarin pilkkutorjunnan jälkeen.

Ei kauaakaan tästä, kun Target viimeisteli komealla laukauksella takanurkkaan voittolukemiksi 3-2. Vähemmänkin jännittävästi ottelun loppu olisi voinut mennä, sillä raumalaiset jättivät käyttämättä kaksi täysin avopaikkaa viedä peli kahden maalin johtoon.

Iiroilla on nyt viiden pelin jälkeen kasassa saman verran pisteitä. Seuraava peli pelataan Tampereella lauantaina, kun vastaan asettuu Ilves.

Kuvaajana kentän laidalla oli Sami Kivistö.

Tilastot

3 - 2

VIFK YJ
(1-2)
1'MaaliRepo Oliver
19'MaaliWulff Willy
47'MaaliDoudi Abdullah Mohammad
50'MaaliKetola Sulo
67'MaaliAyannubi Target