Julkaistu: 03.07.2022 16.27

Kevätkierroksen viimeinen ottelu

2.7.2022 pelattiin P-I yj:n kevätkierroksen viimeinen ottelu Ilves2:sta vastaan.

Keli oli helteinen +29°C astetta. Iirot yj oli tänään joukkue isolla J:llä. Se edesauttoi siihen, että kaikki pelaajat onnistuivat pelissä.

Ottelu sai loistavan alun Katariina Maikolan viimeistellessä hienon kuvion päätteeksi 1-0 Venla Walleniuksen ja Peppi Sorsakiven
esityöstä, kun ottelua oli pelattu vain 40 sekuntia.

Varsinkin alkuhetket oli kotijoukkueen lähes tulkoon täydellistä hallintaa. Ilves2 joutui vahvasti puolustuskannalle, kun loistavasti koko ottelun ajan hyökkäystä ruokkineet keskikentän kolmikko Sanni Kuusisto, Peppi Sorsakivi ja Jenna Juhola antoivat monia maalipaikkoihin johtaneita murtavia syöttöjä. Kolmikon peliä auttoi ympärillä pelannut liikkuva ja aktiivinen joukkue.

Muutaman tuhritun maalipaikan jälkeen Venla Wallenius teki 16 minuutin kohdalla rentouttavan 2-0 osuman Kuusiston hienosta syötöstä.
Kotijoukkueen selvästä hallinnasta huolimatta lisää maaleja ei ekalla puoliajalla nähty.

2. puoliskolla painostava kuumuus alkoi näkyä pelaajien jaloissa ja ottelu hieman tasoittui pysyen silti kotijoukkueen kontrollissa. Ottelua oli pelattu 66 minuuttia, kun hyökkäyksen päätteeksi Maikola riisti pallon takaisin joukkueelle ja viimeisteli 3-0 osuman. Maali oli osoitus Maikolan työmoraalista ja henkilökohtaisesta taidosta. Upeaa Kata.

Osuma katkaisi lopullisesti Ilveksen selkärangan ja ottelu pelattiin loppuun Kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa.

Jotain kotijoukkueen esityksestä kertoo, se ettei vastustajalla ollut yhtään maalinteko paikkaa koko ottelussa.Se oli tulosta koko joukkueen hyvästä tekemisestä läpi ottelun.

Tästä on hyvä lähteä kesätauolle ja kohti syyskierroksen pelejä.