P17, P17 Kakkonen

P-Iirot - IFK Mariehamn YJ   6 - 0

Äijänsuo stadion TN

Tulikuuman seppä Babbin johdolla MIFK komeasti kumoon

Pallo-Iirot B1 aloitti P17 Kakkosen syyskauden nousujahdin vakuuttavaan tyyliin kaatamalla IFK Mariehamnin kotoisella Buena Vista Stadionilla tennislukemin 6-0 (2-0). Jo kevätkauden loppupuolisko sujui sinikeltaisilta erittäin vahvasti ja sama ote tuntuu säilyneen, sillä tasoero sunnuntaina oli kotijoukkueen hyväksi täysin selvä.

Aivan ottelun alussa valkovihreässä peliasussa esiintynyt MIFK lähti prässäämään keskialueella kovaa ja sen avulla sai pientä painetta ja pari kulmapotkua. 6.peliminuutilla Iirojen syöttöruletti loi kuitenkin jo maaliuhkaa. Rasmus Ahosen laukaus rangaistusalueen rajan takaa jäi kuitenkin vaisuksi. 14.minuutilla turha rike keskialueella antoi MIFK:lle sivuvaparin ja Samuli Louhema antoi vaarallisen pallon maalin edustalle mutta Veeti Vainion (Sata-Kaiverrus, Finncontainers) ei tarvinnut venyä torjuntaan vaan pallo meni hieman takakulman ohi.

Puoliajan edetessä Pallo-Iirot alkoi hallita palloa yhä paremmin ja myös vaarallisemmilla alueilla hyökkäyspäässä ja keskialueella Aaro Kainulainen (LMG Finland) ja Rasmus Ahonen luutivat irtopallot sinikeltaisille hyvällä prosentilla. Muutaman hyvän yritelmän jälkeen Matias Babb sai eteensä juoksupallon vaihtopenkkien edessä vasemmalla ja osoitti juoksuvoimansa jättäen IFK-puolustajat nielemään stadionin kumirouhetta ja sijoittaen pallon alakulmaan ohi maalivahti Otto Anderssonin. Tilanne 1-0 kun peliä oli pelattu 17 minuuttia.

25.peliminuutilla Juho Tupala nousi vasemmalta ja toimitti pallon maalin edustalle, Oliver Repo oli päästä iskemään pallon tyhjään maaliin mutta MIFK-puolustus venyi vielä. 31.minuutilla Babb näytti puskevan turhaan MIFK-puolustusmuuriin mutta sai pidettyä pallon hallinnassaan puolustajien estelyistä huolimatta ja jalan vapaaksi 17 metrissä, kierteinen laukaus kohti takakulmaa osui kuitenkin maalin pystytolppaan.

33.minuutilla Santtu Kataja (Rauman Juku, Siemen-Flora) karkasi oikealta läpi ja tarjoili huippukeskityksen maalin eteen Sulo Ketolalle. Ketola niittasi varmasti tilanteeksi 2-0. Ratkaisun makua alkoi olla ilmassa. Vielä ennen taukoa jatkuvasti vaarallisesti hyökännyt Babb pääsi vasemmalta laidaltaan laukomaan mutta maalivahti Andersson piti taukolukemina 2-0.

Tauon jälkeen 43.minuutilla Babb jatkoi siitä mihin ennen taukoa jäi. Oliver Repo antoi Babbille hyvän juoksupallon, Babb vei ahvenanmaalaispakin ilmeisesti läheiseen Dimashki-ravintolaan koska jalka oli täysin vapaana 10 metrissä ja etuylänurkassa helähti. 3-0.

Hattutempun Babb viimeisteli vapaapotkusta 52.minuutilla. Hieno takanurkkalaukaus maata pitkin yllätti kaikki. Vahvistamattomien huhujen mukaan Babb on viimeksi osunut vaparista joskus 8v8 peleissä mutta silloin taotaan kun rauta on kuumaa ja sunnuntaina Babb oli liekeissä. 4-0.

56.minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Ahonen pääsi laukomaan ja reboundissa paikalla oli kukas muu kuin Babb. Päällä pallo verkon perukoille ja todellisella tahtomaalilla peli jo 5-0 lukemiin.

63.minuutilla Babb keskitti Aukusti Koivulle (Suupohjan varaosa ja huolto) mutta Koivun pusku osui maalin ylärimaan.

Vaihdosta vauhdikkaasti kentälle tullut Miska Karppinen (Dewaco) pääsi 72.minuutilla MIFK-puolustajien lahjasta täysin yksin läpi. Karppinen yritti vasemmalla jalallaan ohittaa maalivahdin ja tekikin sen, mutta palllo vieri takaisin kentälle maalitolpasta. 76.minuutilla Karppinen oli jälleen juoksemassa läpi, petasi tekopaikan Sulo Ketolalle. Ketolan veto blokattiin mutta pallo pomppasi takaisin Karppiselle ja Karppinen latasi vastustamattomasti ottelun loppulukemat 6-0.

Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. Iirojen peli oli muutamia yksittäisiä tilanteita lukuun ottamatta koko ajan kontrollissa. Keskikentän pelinrakentelu loi maalipaikkoja ja hyökkäyspään pelaajat pystyivät luomaan maaliuhkaa ottelun loppuun asti eikä peli lässähtänyt edes pelaajavaihtoihin vaan vahva ote säilyi loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa luottavaisin mielin kohti ensi sunnuntaina TPS2-vierasottelua.

Sitä ennen Äijänsuon Buena Vista Stadionilla Pallo-Iirot B2 pelaa torstaina 11.8. P17 Kakkosen ottelun klo 19.15 ja vastaan asettuu FC Inter2.

Tilastot

6 - 0

IFK Mariehamn YJ
(2-0)
17'MaaliBabb Matias
34'MaaliKetola Sulo
44'MaaliBabb Matias
53'MaaliBabb Matias
57'MaaliBabb Matias
64'VaroitusAhonen Rasmus
76'VaroitusVan Laethem Arno
77'MaaliKarppinen Miska