P17, P17 Kakkonen

P-Iirot - PIF  10 - 1

Äijänsuo stadion TN

Takaisin sarjakärkeen murskavoitolla

P17 Kakkosen ottelussa Buena Vista Stadionilla kohtasivat lauantaipäivällä Pallo-Iirot ja PIF Paraisilta.

Pallo-Iiroilla oli otteluun vain yksi tavoite eli kotivoitto ja nousu takaisin sarjakärkeen. PIF pääsi avauskympin aikana pari kertaa iskemään Iirojen topparien väliin mutta avausmaalista vastasi Pallo-Iirot. 7.peliminuutilla Iiro-maalivahti Veeti Vainion (Satakaiverrus, Finncontainers) pitkä pallo löysi Oliver Revon pään. Repo liippasi palloa päällään ja Miska Karppinen (Dewaco) osoitti juoksuvoimaansa, karkasi PIF:n puolustukselta ja laukoi vasemmalla jalallaan kohti takanurkkaa. PIF-maalivahti Samuel Kosonen torjui laukauksen mutta tilanteen hyvin seurannut Repo oli ensimmäisenä irtopallossa ja niittasi verkot tötterölle ja tilanteeksi 1-0. Hyvä alku Iiroille.

18.minuutilla Santtu Kataja (Rauman Juku, Siemen-Flora) tikkasi oikealta laidalta kohti maalia ja laukoi pallon päin Kososta. Reboundista Miro Honkaniemi pääsi yrittämään läheltä mutta laukaus suuntautui yli maalin.

21.minuutilla Sebastian Myllymäki (3flow) nousi topparin paikalta kentän keskustaan ja näytti jo virittävän kaukolaukausta mutta käänsikin syötön vasemmalle Oliver Revolle. Repo eteni boksiin, tarjoili maata pitkin Katajalle maalin eteen ja Kataja ei erehtynyt vaan pallo maalin kattoon ja 2-0 maali.

25.minuutilla Revon kulmapotku löysi Kasperi Kuusiston (Terokatto, V-S Ikkunahuolto) pään ja pallo Kuusiston puskusta maan kautta ylärimaan. Flipperinä pallo pomppi hetken maalin edustalla ja Kuusisto yritti sutia omaa reboundia sisään kunnes pallo putosi kuin lahjana Matias Babbille, joka tökkäsi pallon verkkoon ja tuuletti kädet pystyssä 3-0 maalia.

31.minuutilla Kataja leikkasi laidalta sisään ja sai hienon läpisyötön Aaro Kainulaiselta (LMG Finland) puolustajien väliin ja Katajan viimeistely alakulmaan oli tarkka ja tehokas ja tilanne 4-0.

Iirojen vahva ote ei hyytynyt tähänkään, 36.minuutilla Kuusisto antoi pallon vasemmalle Joona Reinikalle (Liikenteenharjoittaja Marko Reunanen) ja Reinikka laitaa pitkin eteenpäin Babbille. Babb osoitti juoksuvoimaansa ja kiihdytti ohi PIF-puolustuksen tarjoillen Revolle avopaikan. Repo niittasi metristä tyhjään maaliin tilanteeksi jo 5-0. Vielä ennen taukoa Babb löysi keskityksellään Miska Karppisen maalin edustalta mutta Karppisen ohjaus meni ohi alakulmasta. Tauolle kuitenkin lähdettiin Pallo-Iirojen selkeässä 5-0 johtoasemassa.

Tauolta Iirot tuli edelleen hyvällä ilmeellä ja maalitalkoot jatkuivat 43.minuutilla kun Karppinen hyödynsi hitaasti maalialueeltaan nousseen PIF-puolustuksen nukahduksen, harhautteli jalkansa vapaaksi ja tulostaululla oli jo 6-0 johtoasema kotijoukkueelle. Iirot jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä ja hallitsi palloa suvereenisti.

59.peliminuutilla Iirot sai vapaapotkun 17 metristä Sebastian Myllymäen kuljetuksen seurauksena. Aaro Kainulainen (LMG Finland) laukoi vasurillaan kovaa kohti maalia. Suoraan vaihtopenkiltä tilanteeseen rynnännyt Arno van Laethem niittasi reboundista 7-0 maalin oltuaan kentällä vain muutaman sekunnin. Tehokas sisääntulo.

61. minuutilla PIF pääsi harvinaseen hyökkäykseen mutta Iirot riisti pallon boksissa ja van Laethem vapautti Jussi Helinin (Euran Pintakäsittely) keskialueelle kuljetukseen. Helinin syöttö laitaan Santtu Katajalle oli millintarkka ja Kataja hyödynsi 1v1 tilanteessa nopeuttaan ohittamalla laitapuolustajan ja laukomalla takanurkkaan tilanteeksi jo 8-0.

68.minuutilla Iirojen painostus jatkui. Purkupallo ajautui vasemmalle laitapakin tontilta nousseelle Manu Kontolle (Raumaster), joka kuljetti kohti päätyrajaa ja veti vuorostaan Piffenin oikealta laitapakilta ”vettä korvasta.” Kontto jatkoi kuljetustaan päätyrajaa pitkin ja ujutti etukulmasta pallon ohi maalivahti Kososen. Tulostaululla lukemat olivat jo 9-0.

Kymppi tuli täyteen 76.peliminuutilla kun van Laethem nousi keskustasta vasempaan laitaan ja keskitti maalin edustalle. Matias Babb niittasi keskityksen keskelle ylärimaa. Rimasta pallo pomppasi kuitenkin voimalla kohti Babbia ja Babbin kautta maalin perukoille lukemiksi 10-0.

Lopussa pienoinen kauneusvirhe tuli yliajalla kun PIF sai vapaapotkun reilusta 20 metristä ja pallon taakse asteli kapteeni Vincent Ducander. Ducanderin lapikas osui häränsilmään ja komea kierteinen laukaus painui vastustamattomasti ohi maalivahti Vainion.

Kotijoukkueelta kuitenkin hyvä ja ehjä peliesitys. Pelillinen ote säilyi aloituspotkusta päätösvihellykseen asti. Tästä jatketaan loppukauden nousutaistoa. Sarjakärkenä kaikki on omissa käsissä.

Tilastot

10 - 1

PIF
(5-0)
7'MaaliRepo Oliver
21'MaaliKataja Santtu
25'MaaliBabb Matias
31'MaaliKataja Santtu
36'MaaliRepo Oliver
43'MaaliKarppinen Miska
59'MaaliVan Laethem Arno
61'MaaliKataja Santtu
68'MaaliKontto Manu
76'MaaliBabb Matias
81'MaaliDucander Vincent