P17, P17 Kakkonen

P-Iirot - KaaPo  6 - 0

Äijänsuo stadion TN

Tuplapelipäivästä murskavoitot ja Tupalalle hattutemppu

Rauman Buena Vista Stadionilla sunnuntaina P17 Kakkosen ottelussa Pallo-Iirot kohtasi KaaPon Kaarinasta. Otteluisäntänä oli Euran Pintakäsittely. Iirot esitti aurinkoisessa mutta hieman viileässä säässä isännän otteita. Mustapaitainen vierasjoukkue KaaPo oli koko ottelun ajan altavastaajana ja kävi hätyyttelemässä Pallo-Iirojen maalia vain pariin kertaan.

Ottelun 14.minuutilla Aukusti Koivun (Suupohjan Varaosa ja huolto, Äitee) chippisyöttö tavoitti kärkkäästi hyökkääjänä pelanneen Juho Tupalan KaaPon puolustuslinjan takaa mutta Tupalan viimeistely ei onnistunut. Hetkeä myöhemmin KaaPo sai ottelun parhaan maalipaikkansa kun nopeasta vastaiskusta hyökkääjä Julius Koponen pääsi laukomaan volleysta boksin rajoilta. Laukaus meni kuitenkin selvästi yli Veeti Vainion (Sata-Kaiverrus, Finncontainers) vartioiman Iiro-maalin. Tupala oli liikkeellä niin vauhdikkaalla jalalla, että ehti jo ensimmäisellä puoliajalla paitsioon lukuisia kertoja.

24.minuutilla KaaPon pelinrakentelu tökki sen verran, että Tupala pääsi väliin. Tupala käytti palloa Koivulla ja teki liikeen boksiin. Koivu löysi Tupalan boksista ja sijoitus alanurkkaan ohi voimattoman maalivahti Juho Danskan 1-0.

Heti seuraavalla minuutilla Santtu Kataja (Rauman Juku, Siemen-Flora) tuli oikealta laidalta ja tarjoili Tupalalle eteen tyhjän maalin. Tupala kuitenkin onnistui ohjaamaan pallon yli tyhjänä ammottaneen maalin. 35.minuutilla KaaPo:n laitapakit pystyivät seuraamaan vain katseella kun Kataja tikitti jälleen oikealta laidalta läpi. Viimeistely-yritys kuitenkin niukasti oikealta ohi. Iirot sai ottelussa lukuisia kulmapotkuja mutta koko kauden ajan ne ovat olleet valitettavan tehottomia. Nyt kuitenkin osui. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla toppari Sebastian Myllymäki (3flow) nousi korkeimmalle Koivun antamaan kulmapotkuun ja puski pallon vastustamattomasti ylänurkkaan. Taukokahvia siirryttiin siis nauttimaan 2-0 kotijohdossa.

Toinen puoliaika alkoi Iirojen kärsivällisellä pallonliikuttamisella. KaaPo vaikutti hieman väsähtävän. 50.peliminuutilla kentälle jälleen terävästi vaihdosta tullut Arno van Laethem pyöritti peliä keskustassa ja syötti pallon alaspäin topparille kun takaapäin kolahti. Erotuomari Niko Parviainen nosti välittömästi takataskustaan punaisen kortin ja Lassi Koskinen sai marssikäskyn pukukoppiin. Tuomiota ei vierasjoukkueen Albin Muzaqi sulattanut vaan kävi tönimässä kaikkia sinikeltaisia, jotka tilanteesta löysi. Avustavat erotuomarit Joel Kuusisto ja Toni Rantala tulivat kentällä Parviaisen tueksi pitämään kuria ja järjestystä ja saivat tilanteen ja molempien joukkueiden pelaajat rauhoittumaan. Muzaqikin selvisi hermostumisestaan vain varoituksella.

Peliä jatkettiin siis Iirojen pelatessa yhden miehen ylivoimalla ja 54.minuutilla Rafael Ojala (Raumair) pääsi väkisin tunkeutumaan läpi KaaPo-puolustuksen mutta vasurilaukauksen maalivahti torjui. Myös Aaro Kainulainen (LMG Finland) sai vasemman jalkansa 18 metristä auki ja laukoi painavasti kohti ylänurkkaa mutta maalivahti Danska torjui hienosti kulmapotkuksi. Tämän jälkeen Iirot liikutteli palloa mutta hyökkäyksistä tuntui puuttuvan punainen lanka. 61.minuutilla KaaPo sai parhaan tilanteensa vapaapotkua seuranneesta hässäkästä, pallo käväisi jopa lähellä maaliviivaa mutta Eeli Tarvainen (Meriasennus, Satatect Talotekniikka) oli siellä päivystämässä ja selvitti tilanteen. Santtu Kataja harhautteli laidassa KaaPo-pelaajia kun KaaPon kapteeni Roope Raudaskoski kaatui äkisti maahan polveaan pidellen. Tilanne näytti harmittomalta, toivottavasti ei käynyt pahemmin.

70.peliminuutilla vasempaan laitaan siirtynyt Kataja löysi hyvän juoksun KaaPo-topparien selustaan tehneen Van Laethemin, joka käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja ohitti maalivahdin varmasti. Vieraiden selkäranka naksahti ja peli ratkesi käytännössä 3-0 maaliin. 72.minuutilla Tupala tykitti rp-alueen rajalta pallon maalin vasempaan yläkulmaan ja tilanteeksi jo 4-0. 74.minuutilla Tarvainen näki tilaa edessään ja pääsi etenemään kohti KaaPo-toppareita. Topparit jäivät pujottelukepeiksi ja Tarvainen tälläsi valtavalla voimalla maalin kattoon ja numeroiksi jo 5-0. Ja vielä ennen loppua Miska Karppinen (Dewaco) ohitti KaaPo-laitapakin kuin heittämällä ja antoi nappikeskityksen etutolpalle. Juho Tupala oli paikalla ja puski takuuvarmasti loppunumeroiksi 6-0 ja itselleen hattutempun.

Viimein saatiin maalihanat kunnolla auki ja vapautunut peliesitys. Tällainen ilotulitus olisi tarvittu heti kauden alkuun mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Pallo-Iirot (4-3-3) : Veeti Vainio mv - Joona Reinikka (70.Antti Mynttinen), Sebastian Myllymäki (40.Kasperi Kuusisto), Eeli Tarvainen, Manu Kontto - Aaro Kainulainen , Jussi Helin (55.Miska Karppinen), Rafael Ojala - Santtu Kataja, Juho Tupala, Aukusti Koivu (40.Arno van Laethem). Vaihdossa Joona Hatakka mv

Ensi sunnuntaina 22.5. klo 18 Buena Vista Stadionille vastustajaksi saapuu sarjajumbo ÅIFK/RaiFu YJ. Sunnuntain perusteella siihen otteluun voi lähteä luottavaisin mielin.

Laitilassa sunnuntaina pelatussa P17 Kolmosen ottelu Jyske YJ - P-Iirot 2 pelattiin komeassa auringonpaisteessa. Tuuli oli kova ja nurmikenttä vielä myöhäisen kevään johdosta aika muhkuraisessa kunnossa. Tuomareitakin oli löytynyt paikalle vain yksi. Joka tapauksessa IIrot2 haki Laitilasta mukaansa selkeän 0-5 vierasvoiton. Iirot2 jatkaa puhtaalla pelillä sarjakärjessä. 5 ottelun jälkeen kasassa on täydet 15 pistettä ja komea maaliero 19-2.

Ottelun avausmaalin iski 5.peliminuutilla Pontus Ravi, joka avasi samalla kauden maalitilinsä. 19.minuutilla Oki Toivola (Erikoishammaslääkäri Mika Toivola) vei Iirot jo 0-2 johtoon. Vielä ennen taukoa 31.peliminuutilla Jere Mattilakin pääsi avaamaan maalitilinsä ja näin toiselle puoliajalle siirryttiin selkeässä 0-3 tilanteessa.

Otto Alapeteri ja illan toisella maalillaan Oki Toivola kaunistelivat loppulukemat 0-5. Vierasjoukkueen maalilla Ilmari Niemi (Notra) ja Aleksi Savolainen (SS Truck Service) pitivät maalin puhtaana ja tuloksena kollektiivinen nollapeli. Herrasmiespelaajana tunnettu Arttu Pulliainen (R-Sarkon) onnistui hankkimaan tililleen varoituksen.

Pallo-Iirot2 purjehtii komeasti sarjakärjessä, tosin yhden ottelun enemmän pelannut FC Ulvila on noussut tasapisteisiin. Seuraavaksi P-Iirot2 kohtaa vieraskentällä FC Inter 4:sen ensi lauantaina 21.5. klo 16.15.

Tilastot

6 - 0

KaaPo
(2-0)
24'MaaliTupala Juho
42'MaaliMyllymäki Sebastian
70'MaaliVan Laethem Arno
72'MaaliTupala Juho
74'MaaliTarvainen Eeli
77'VaroitusOjala Rafael