Edustus, Naisten Ykkönen

P-Iirot P-Iirot - VJS  5 - 1

Äijänsuo stadion TN

Naiset aloittivat jatkosarjan murskavoitolla

Naisten joukkue aloitti ykkösen alemman jatkosarjan lauantaina kotonaan VJS:aa vastaan. Ottelu päättyi kotijoukkueen murskaavaan 5–1 (3–0) voittoon.

Ensimmäisen jakson alku oli vielä raumalaisittain hieman nihkeää pelaamista, mutta mitään hätää ei silti ollut. Maalinteon aloitti sinikeltaisten Aino Varkoi 23. minuutilla. Tämän jälkeen Iirojen peli vapautui, ja loppujakso saatiin nauttia kotijoukkueen hallinnasta. 27. minuutin kohdalla sitten Kaisa Saarenpää pääsi viimeistelemään maalin edestä ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjoissa, ja tilanne oli 2–0. Kun vielä Wilma Ahola laukoi vantaalaispuolustuksen karkean virheen jälkeen pallon maaliin, olivat taukonumerot 3-0 valmiit.

Toinen jakso ei sitten enää tarjonnut pelillisesti niin paljon nähtävää, mutta Iirojen tiivis puolustaminen ja hyvä kenttätasapaino pitivät vantaalaiset pois vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. 49 minuuttia oli pelikellossa, kun Mira Pärssinen kaadettiin hyökkäysboxissa, ja tuomari näytti palloa pilkulle, Kapteeni Jenna Dahlberg laukoi pallon varmasti maaliin ja tilanteeksi jo 4–0.

Tästä minuutin kuluttua VJS sai hieman balsamia haavoihinsa, kun Erica Kivisen hieno laukaus yllätti jälleen hyvän pelin pelanneen Iirovahti Kiira Kaivolan. Loppunumerot 5-1 puski kulmasta juuri kentälle tullut Katri Juhola 90+2 minuutilla. Näillä luvuilla sinikeltaiset nousivat sarjan kakkoseksi 26 pisteellä, ja sarjapaikka varmistui käytännössä viimeistään nyt.

Päävalmentaja Koivula kommentoi ottelua.

-Tämä ei ollut meiltä läheskään parasta peliä, mutta tulokseen pitää tietetnkin olla tyytyväinen. Lisäksi olen iloinen siitä, että nyt kaksi viikkoa harjoitellut asiat saatiin siirrettyä peliin ihan mukavasti. Olemme uhranneet paljon aikaa murtautumisen harjoitteluun, varsinkin syvällä matalaa blokkia vastaan. Muutamassa maalissa tämä nyt jo näkyi, sekä sen lisäksi 4–5 muuta tilannetta saatiin rakennettua näillä keinoin.

Tilastot

5 - 1

VJS
(3-0)
23'MaaliVarkoi Aino
27'MaaliSaarenpää Kaisa
36'MaaliAhola Wilma
49'MaaliDahlberg Jenna
50'MaaliKivinen Erica