Edustus, Naisten Ykkönen

TPS - P-Iirot   2 - 1

Kupittaa 5 TN

​Naisille dramaattinen tappio Turun kärkiottelussa

TPS emännöi perjantaina naisten ykkösen kärkiottelua Pallo-Iiroja vastaan Kupittaalla. Dramaattisen lopun jälkeen kaikki kolme pistettä jäivät Turkuun tuloksella 2–1 (0–1).

Ensimmäisen jakson alkuminuutit menivät turkulaiskomennossa, mutta vartin pelin jälkeen Iirot alkoi pääsemään peliin mukaan ja loppujakso mentiinkin sinikeltaisten hallitessa melkoisen suvereenisti peliä. Raumalaiset pystyivät luomaan muutamia hyviä maalintekopaikkoja ja 34. minuutilla loukkaantumisesta toipunut maalitykki Aino Varkoi siirsi maalin edestä hienolla laukauksella Iirot 1–0 johtoon.

Tämä tilanne säilyikin aina puoliaikaan asti. Vieraat painoivat päälle vielä maalin jälkeenkin mutaa lisäosumia ei nähty. TPS:n hyökkäykset ensimmäisellä jaksolla jäivät vaisuiksi ja he tyytyivät lähinnä kaukolaukauksilla yllättämään Iirovahti Loviisa Helmisen. Mitään vaarallista ei kuitenkaan raumalaisten maalille TPS pystynyt luomaan.

Toisella jaksolla Iirot kadotti otteensa pelistä ja kotijoukkue pääsi myllyttämään Iirottarien kenttäpuoliskolla. Selviytymistaistelu näytti kuitenkin tuottavan tulosta aina 80. minuutille asti. Silloin Nelly Lehtilä pääsi maalin edestä viimeistelemään tasoituksen. Sen jälkeenkin näytti vielä siltä, että sinikeltaiset ovat vieraspisteessä kiinni. Kauhun hetki tuli sitten ottelun viimeisellä sekunnilla, kun Viivi Spets puski vapaasti etualueelta pallon maaliin ja ottelu päättyi siihen. Kotijoukkue vei kolme pistettä ja kasvatti eron toisena olevaan Iiroihin jo kuuteen pisteeseen. Pettymys oli joukkueen keskuudessa ymmärrettävää.

”Eka jakso oli meiltä kauden parasta peliä, ja veimme jaksoa hyvin joukkueena. Maaleja ei saatu tehtyä kuin yksi, ja se ei tällä kertaa riittänyt. Toisella jaksolla kadotimme punaisen langan ja ote siirtyi naapurille. Omista vartiointivirheistämme TPS teki kaksi maalia ja vei pelin nimiinsä”, kertoi päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

”Jouduttiin taas armottomaan selviytymistaisteluun ottelun lopussa ja tällä kertaa paukut eivät voittoon asti riittäneet. Kaikki kunnia turkulaisille, mutta olen siihen tyytyväinen, että sarjan suurimman nousijasuosikin kanssa pystytään vääntämään voitosta joka kohtaamisessa. Pienestä nämä ovat aina kiinni, ja nyt meni näin päin. Kyllä me kaipaamme meidän kahden lajin pelaajiamme, Minttu Ylikrakaa ja Eveliina Hannulaa, koska he toisivat paljon vaihtoehtoja lisää peliimme. Mutta vielä pitää malttaa odottaa pari viikkoa ja sitten olemme täydessä vahvuudessa”, jatkoi Koivula.

Tilastot
TPS

2 - 1

(0-1)
34'MaaliVarkoi Aino
80'MaaliLehtilä Nelly