Edustus, Miesten Kolmonen

FC Inter 2 - P-Iirot   3 - 4

Turku Energia Areena TN

Edustus vei Turun trillerin nimiinsä

Pallo-Iirot jatkoivat sarjaa puhtaalla pelillä. Nyt joukkueen luonteen sai kokea FC Inter 2.

Päivän peliin lähdettiin kutkuttavista lähtökohdista, kun sekä Iirot että kotijoukkue Inter olivat molemmat voittaneet kauden tähän mennesä pelatut kaksi ottelua. Inter johti sarjaa ennen peliä maalieron turvin, sillä yhtä paljon maaleja tehneistä joukkueista Iirot olivat päädtäneet yhden enemmän.

Ottelun alku oli vierasjoukkueelle vaikea. Jo 4 minuutin kohdalla kotijoukkue Inter pääsi iskemään pelin avausmaalin ja hallitsikin pelitapahtumia selvästi ensimmäiset puoli tuntia. Painejakson päätteeksi Inter tuplasi johtonsa Iirojen pienestä puolustusvirheestä johtuen. Inter pääsi kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen, jonka edessä Henri Saarinen oli voimaton ja Inter painoi pelin 2-0. Inter hyödynsi laskevan auringon ja myötuulen tuoman edun, pelaten useita pitkiä palloja puolustuslinjan selustaan, mutta Iirojen topparipari Aleksi Arvela ja Jami Halminen pystyivät pitämään vastustajan hyökkääjät melko hyvin aisoissa. Iirot alkoivat pikkuhiljaa päästä peliin kiinni, mutta tulosta ei parantunut peli-ilme tuonut. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle Iirot vaihtoivat keskikentälle Miika Pertolan ja ensiesiintymisensä kaudella 2022 tehneen James Whitingin. Tämä näytti muuttavan keskialueen voimasuhteita ja pallo alkoikin pysyä enemmän keltapaitojen jaloissa. Palkinto saatiin 61 minuutilla, kun Mikko Jalkasen keskitys päätyi muutaman pompun kautta Aaro Saloselle, joka iski vierailijoiden kavennusmaalin varmasti verkon perukoille. Ilo oli jälleen lyhytaikainen, kun Inter pääsi iskemään vastaan heti seuraavasta hyökkäyksestä vain minuutti kavennusosumasta. Näin kiivettävänä oli jälleen kaksi maalia, tilanteen muuttuessa 3-1.

Tästä sisuuntuneena Iirot nostivat prässiä ja paine alkoi tuottaa tulosta, Interin hyökkäyksien jäädessä yksittäisten pitkien pallojen varaan. Paine tuotti tulosta, Interin maalivahdin joutuessa kaatamaan ohi kiertäneen Elias Ahteen 69 minuutilla. Ahde asettui itse pallon taakse, eikä kova maalintekijä jättänyt Interin maalivahdille mahdollisuuksia. Pallo tolpan juureen ja tilanne 3-2. Sama mies oli asialla myös 10 minuuttia tästä eteenpäin, Ahteen tasoittaessa pelin illan toisellaan. 80 minuutilla tulleen tasoituksen merkitys näkyi ja kuului keltapaitojen tuuletuksissa, jotka huonon alun jälkeen saivat pelistä kiinni ja nousivat tasoihin.

Oman ja koko joukkueen suorituksen kruunasi heti perään Ahde, joka viimeisteli 3-4 johtomaalin ja sen myötä hattutempun 81 minuutilla. Iirot siirtyivät tämän jälkeen puolustuskannalle ja joukkue pystyikin hyvin pitämään Interin poissa maalipaikoilta. Näin matkaan tarttui hieno 3-4 voitto, jonka myötä Iirot siirtyivät sarjakärkeen!

Otteluraportissa äänessä jo toistamiseen tällä kaudella Elias Ahde.

Elias Ahde, se oli vähän erikoisempi peli. 3-4 voitto sieltä. Sanoin tossa äsken, että et jättänyt mitään muita vaihtoehtoja, olet vähän niinkuin vakiovieraana täällä. Alkuun oli vähän hankalaa, mutta miten se näkyi siellä kentän puolella?

- No oli kauden huonoin eka puoliaika. Toivottavasti viimeinen noin huono näytös meiltä. En tiedä miksi oltiin niin huonoja, oltiin perässä kaikissa kaksinkamppailuissa, ihan kaikissa. Viimeinen vartti siitä ekasta puoliajasta ruvettiin vähän pääsemään omaan peliin. Puoliajalla kyllä sellanen henki saatiin sitten luotua siinä, että sen näki heti siinä alussa, vaikka kaveri tekikin nopeesti sen niiden 3-1 maalin siihen heti meidän kavennuksen perään. Mutta ei lannistuttu. Pakko sanoa, että paljon toi virtaa James tähän keskikentälle. Kiva nähdä että oli nälkäinen kaveri. Pakko nostaa hattua; Jalkanen kaksi syöttöä taas, Toivonen huikea matsi muutenkin, topparipari, aivan mahtavaa. Hieno peli meidän joukkueelta taas.

Siinä tehtiin kaksi vaihtoa keskikentälle puoliajalla, Pertola ja Whiting tuli siihen sisään. Näytti että peli rauhoittui sen jälkeen?

- Joo me oltiin vähän myöhässä siinä ekalla puoliajalla ja pelattiin sellaista taktiikkaa mikä ei ehkä sopinut kaverin omaan niin hyvin. Kimmolta hyvä huomio siinä, että vaihdettiin meidän systeemi siinä, Saatiin keskeltä kiinni ja saatiin paljon luotua tilanteita ja painetta sinne. Sitten ne maalit tuli.

Kauaa ei tarvitse odottaa seuraavaa, kun maanantaina kohdataan uudestaan Suomen Cupin merkeissä. Mitä siihen jäi mieleen, mitä pitäisi parantaa?

- Ei, pidetään vaan toi miten pelattiin toisella puoliajalla. Sitten jos se on ekalla puoliajalla 4-1 meille niin sitten ehkä voidfaan hiukan himmata. Nyt himmattiin eka puoliaika ja meinas vähän kiirekkiin tulla. Onneksi saatiin käännettyä.

Tilastot
FC Inter 2

3 - 4

(2-0)
4'MaaliHovi Rasmus
30'MaaliBakkar Mohammed
61'MaaliSalonen Aaro
62'MaaliGiler Ricardo José Olmedo