Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - FC Åland  3 - 2

Äijänsuo stadion TN

Miehet jatkoivat puhtaalla pelillä

Pallo-Iirot pysyivät voittamattomina, kun tällä kertaa raumalaisten paremmuuden kävi toteamassa FC Åland, lukemin 3-2. Tasainen kamppailu kääntyi Iirojen voitoksi aivan kalkkiviivoilla.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta jälleen katastrofaalinen, FC Ålandin mennessä johtoon jo 3' kohdalla. Tämänkin jälkeen Iirojen peli oli haparoivaa, vaarallisimman paikan tullessa ottelun 10', kun Henri Saarisen avaus jäi vastustajan käskikarvaajaan, jonka jälkeen Saarinen sai kuitenkin pallon kopattua ja tilanne rauhoittui. Lisää kylmää vettä kaadettiin raumalaisten niskaan, kun ajassa 21' IFK Mariehamnin sopimuspelaaja Felipe näytti, miksi on tälläkin kaudella pelannut Veikkausliigassa. Iirojen puolustuslinja oli voimaton Felipen purjehtiessa keskiviivalta aina maalintekoon asti.

Kymmenen minuuttia tästä ja pelin kulku alkoi muuttua. Arttu Virtanen karkasi läpiajoon Elias Ahteen kanssa. Virtanen jatkoi siitä mihin jäi viime pelissä ja painoi pallon alanurkkaan, peli 1-2. FC Åland tiputti hiukan prässiä, joka antoi Iiroille enemmän tilaa operoida. Muutamaa kulmaa lukuunottamatta, vaarallisille paikoille ei kuitenkaan päästy FC Ålandin tiukan puolustusmuodostelman läpi. 42' kohdalla Aaro Salonen pelattiin laidasta läpi. Salonen hastoi röyhkeästi ja sai hyvän laukaksen. Pallo osui tolppaan, josta se kimposi suoraan takaa tulleen Mikko Jalkasen jalkaan. Jalkanen ei tästä erehtynyt ja toi keltapaidat tasatilanteeseen 2-2. Näissä numeroissa myös siirryttiin tauolle.

Iirot vaihtoivat tauolla Rasmus Ahosen tilalle Topias Silvennoisen. Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä, mihin ensimmäinen päättyi. Iirojen painostaessa Åland vetäytyi ja peli muuttui pallon pyörittelyksi keskikentällä. Molempien joukkueiden parhaat paikat siunaantuivatkin nopeista vastahyökkäyksistä, mutta viimeistely oli tehotonta.

Virtanen pääsi yrittämään illan toista maaliaan 60' kohdalla, pallon lipuessa suoraan Virtasen jalkaan pilkun kohdilla. Vastapalloon täräyttänyt Virtanen sai kuitenkin aikaan vain huokauksen yleisössä, pallon viuhahtaessa ohi maalin. Ålandin paras paikka tuli puolittaisesta läpiajosta, mutta Saarinen veti pidemmän korren, venyttäen näyttävään jalkatorjuntaan.

Aleksi Leppänen vaihdettiin kentälle pelikellon näyttäessä 79', Virtasen tehdessä tilaa. Pelin edetessä tunteet alkoivat kuumeta molemmissa leireissä. Viimeiseen kymppiin joukkueet kerryttivät yhteensä 5 keltaista korttia. Peli näytti jo olevan päättymässä tasatilanteeseen, mutta ajassa 90+3' Tuomari vihelsi pilliinsä kotijoukkueen vaparin merkiksi.

Pallo pelattiin boksiin, jossa se pomppi Ålandin peaajan käteen, eikä tuomari aikaillut osoittaessaan pallon pilkulle. FC Ålandin pelaajat protestoivat tuomiota rajusti, mutta tuomari oli päätöksensä tehnyt. Pallon taakseasteli Elias Ahde. 90+4' ja Äijänsuo räjähti Ahteen iskiessä pallo varmasti tolpan juureen. Iirot siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon kun peliä oli pelattu 94 minuuttia.

Åland nosti luonnollisesti koko pakan ylös heti aloituspotkusta, joka johti vielä Jalkasen mahdollisuuteen kaunistella lukemia pelin loppu hetkillä. Laukaus kuitenkin ohi, jonka jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi.

Otteluraportissa ääneen pääsee armeijasta paikalle kiiruhtanut Markus Babb.

Vaikean alun jälkeen Iirot pääsivät pelin syrjään kiinni.

- Oli vähän tahmea alku tosiaan. Kokoajan pysyi luotto, että meidän jengi pystyy tulemaan takaisin. Ollaan aikaisemminkin tällä kaudella tultu muutaman maalin takaa-ajoasemasta. Koko ajan luotettiin toisiimme ja kun me saatiin se eka maali niin sitten oli hööki heti päällä. Tiedettiin, että saadaan se voitto jos vaan tarpeeksi painetaan duunia.

Aleksi Toivosen jäätyä ennen peliä pois avauksesta, nousi Babb hänen tilalleen. Alkulämmöt jäivät hiukan vähille.

- Saattoi se vähän vaikuttaa, tulin muutenkin myöhässä suoraan intistä. Suoraan alkulämmöille, enkä ehtinyt yhtään pallollista edes ottaa. Lämmöt vaan päälle, meni niin nopeasti. Siinä täytyy vaan keskittyä ja luottaa omaan tekemiseen.

Babbin matka jatkuikin takaisin armeijaan, mutta tuliaisina oli kerrottavaa inttikavereille.

- On kivaa kerrottavaa. Olisi kiva jos pääsisi juhlimaan joukkuelaisten kanssa tänään, mutta on pakko mennä. Pakko mennä kertomaan niille hyvät uutiset.

Tilastot

3 - 2

FC Åland
(2-2)
3'MaaliNordenholm Johannes
21'MaaliQueiroz Dos Santos Felipe
31'MaaliVirtanen Arttu
42'MaaliJalkanen Mikko