27
TOU
19.00
Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - ÅIFK  4 - 0

Äijänsuo stadion TN

Miehillä kärkikamppailu Raumalla

Poissaolot:

Loukkaantuneena: Markus Babb, Toivonen, Walden

Whiting Englannissa


Miesten edustusjoukkue pyrkii jatkamaan voittojen tiellä, kun Åbo IFK saapuu raumalle. Joukkueet majailevat sijoilla yksi ja kolme ja ottelu onkin kierroksen kärkikamppailu. Pitkään Kolmosessa viihtynyt ÅIFK on totuttu näkemään sarjan keskivaiheilla, mutta tällä kaudella turkulaiset ovat saaneet kauteen lentävän lähdön, kuuden ottelun tuloksien näyttäessä neljää voittoa, yhtä tasapeliä ja yhtä tappiota. ÅIFK on päästänyt vain viisi maalia, joka on sarjan toiseksi vähiten. Alla turkulaisilla on kauden ensimmäinen ja ainoa tappio, FC Inter 2:n vietyä pisteet viime viikolla lukemin 1-2. Perinteisesti ottelut ÅIFK:ta vastaan ovat olleet tiukkoja kamppailupelejä, joista kumpikaan joukkue ei ole selvinnyt mustelmitta.

Jälleen kotinurmelle palaava Pallo-Iirot jatkoi hyviä otteitaan Naantalissa, VG-62:n kaatuessa 2-1 luvuin. Ensimmäistä kauttaan Kolmosessa pelaava Elias Ahde on viimeistellyt jo kahdeksan maalia, tehden voittomaalin myös VG:tä vastaan. Myös pelikentille palannut Otto Schultz onnistui maalinteossa, tehden kauden ensimmäinen maalinsa. Sarjassa ensimmäisenä 20 maalin rajan rikkonut Pallo-Iirot joutuukin nojaamaan vahvasti hyökkäyspeliinsä jos alkukauden ongelmat pelien alussa jatkuvat.

Ennakossa Mika Hakanen


Hakasen muistissa on tunteikkaat pelit Åbo IFK:ta vastaan.

- Oletettavista äärimmäisen kova, mitä sarjataulukko tällä hetkellä näyttää. Ei ole hirveästi tehty maaleja heidän päähän ja ovat onnistuneet raapimaan hyvin pisteitä vastustajilta. Ei kai siinä, tulikuumaa kamppailua perjantailta.

Maalivahtivalmentaja Hakanen uskoo nopeiden takaiskujen sytyttävän Iirojen maalivahdit, vaikkei se olekaan toivottu tilanne.

- Mun mielestäni siihen ehkä maalivahti voi hieman syttyä enemmän siihen peliin, kun saman tien ropisee selän takana. Tietenkin se voi olla sitten myös toisinpäin, mutta ainakin meidän joukkueessa kyllä kaverit on äärimmäisen latautuneita pienimmästäkin takaiskusta. Näkisin näin, se vain auttaa meidän maalivahtia. Vaikkei sitä kukaan haluaisikaan.

Kysyttäessä mahdollisuudesta nähdä tarpeen vaatiessa Hakanen vielä Iirojen maalilla, vastaa mies hymyssä suin.

- Toivottavasti ei. Puulaakisarjat riittää.

Pallo-Iirot - ÅIFK 27.5. klo. 19 Buena Vista stadionilla

Tilastot

4 - 0

ÅIFK
(2-0)
10'MaaliAhde Elias
26'MaaliAhde Elias
65'MaaliAhde Elias
72'MaaliSalonen Aaro