Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - Masku  5 - 0

Äijänsuo stadion TN

Miehillä voitokas Pitsiyön Spesiaali

Miehet ottivat maukkaan 5-0 voiton Pitsiyön Spesiaalista. Topparipari Schultz-Halminen kunnostautui maalinteossa.

Pitsiyön Spesiaali toi tänä vuonna mukanaan uudenlaisen valmistautumisen otteluun. Ensimmäistä kertaa myös Naisten Edustusjoukkue otti osaa Spesiaaliin, kärsien kirvelevän 1-2 tappion. Naisten pelin päättymisen ja miesten pelin alkamisen väliiin ei jäänyt kuin vajaa kymmenen minuuttia, joten alkulämmitellyt hoidettiin alta pois talviharjoitteluhallin uusitulla tekonurmella. Oliko se sitten seurausta siitä vai ei, mutta niin Iirot kuin Maskukin tuli ottelun alkuun hyvällä jalalla. Ensimmäinen kohahdus yleisöstä kuultiin 7' kohdalla Markus Babbin rynniessä boksin sisälle, jossa vastustaja repi hänet nurin. Tuomarin mukaan laitapakki kuitenkin korosti rikettä sen verran, ettei tilanteesta rankkaria antanut.

Pelikellon näyttäessä 9' alkoi tapahtua. Ensin Arttu Virtasen keskitys löysi Elias Ahteen, joka ei tästä paikasta erehtynyt. Peli Iiroille 1-0. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Otto Schultz pääsi rokottamaan Maskulaisia, siirtäen sivuvaparista Pallo-Iirot jo 2-0 johtoon.

Ottelun ensimmäinen varoitus näki päivänvalon ajassa 21', kun Oskari Ohvo katkaisi Maskun vastahyökkäyksen Iirojen kulman jälkitilanteesta. Ohvo ajoi kovalla vauhdilla vastaan, mutta pallon kopsahti nappis suoraan vastustajan sääreen. Myös Masku pääsi kokeilemaan omia kulmakuvioitaan kellon näyttäessä 25', mutta Iirot hoiti nämä kunniakkaasti, eikä vaarallisia maalintekopaikkoja syntynyt.

Maskukin kerrytti omaa korttitilastoaan kahden keltaisen voimin, joista jälkimmäinen kostautui. Ajassa 41' suoran vaparin sekä siitä koituneen kakkospallon malivahti sai torjuttua, mutta Jami Halminen oli kärkkäästi paikalla pistämässä maalin edessä pyörineen pallon varmasti verkkoon. Mainittavan arvoinen oli myös topparin suorittama tuuletus, jolla villittiin paikalle saapunutta yleisöä. Tämän jälkeen nähtiin vielä yksi raumalaisten huippupaikka, joka kuitenkin saatiin Maskun toimesta pelastettu maaliviivalta turvallisemmille vesille. Tauolle mentiin siis 3-0 lukemissa.

Puoliajalla Masku vaihtoi maalivahtia, joka jäi ensimmäisen puoliskon lopulla torjunnan jälkeen klenkkaamaan jalkaansa. Kentälle vaihdettu kakkosvahtikaan ei kuitenkaan kentällä pysynyt kuin vajaan kymmenen minuuttia, kun myös hän siirtyi ontuen vaihdon puolelle. Pitsiyön Spesiaalia seuraamaan saapunut 780-päinen yleisö antoikin aplodit, kun Maskun kapteeni Jari Oksanen puki maalivahdin kamppeet päälleen ja siirtyi maskulaisten maalipuiden väliin.

Raumalaiset jalkapallon ystävät näyttivätkin todellista urheiluhenkeä, Oksasen saadessa raikuvat suosionosoitukset miehen napatessa ensimmäisen torjuntansa. Iirot aloitti oman vaihtorumbansa ajassa 66', kun Topias Silvennoinen ja varoitettu Ohvo otettiin kentältä ulos. Heidän tilalleen saapuivat Rasmus Ahonen ja Aleksi Arvela. Masku siirtyi suojelemaan omaa maaliaan ja tuoretta maalivahtiaan, joka johti pelin temmon rauhoittumiseen.

Todellisia paikkoja saatiinkin odotella aina pelin 83'. kotijoukkueen kulmapotkusta Halminen pääsi toistamiseen tuulettamaan maalia, tällä kertaa komealla puskulla. Samassa ajassa Virtanen otettiin vaihtoon ja Matias Babb asteli estradille. Tämä jälkeen Aaro Salonen sai tehdä vielä tilaa Oliver Revolle. Vaihdosta kentälle tullut Babb saikin vielä aihetta juhlaan iskiessään ensimmäisen maalinsa Miesten Kolmosessa, pelikellon ollessa täydet 90'. Tähän tuomari myös päätti pelin ja loppulukemiksi Pitsiyön Spesiaalista jäi täten 5-0!

Otteluraportissa ääneen pääsee joukkueen esitykseen tyytyväinen Kimmo Hörkkö.

Ottelutapahtumana erityislaatuinen peli oli kentän puolella (tai sen laidalla) vastuuvalmentajan silmää miellyttävä.

- Harmillisesti en päässyt ihan kentän puolelle, mutta kentän vierelle ainakin. Se oli ihan kaikin puolin hieno päivä. Kelit kohdillaan, väkeä katsomossa ja täytyy olla tosi tyytyväinen joukkueenkin esitykseen. Hyvillä mielin.

Yleisöltä pyydetiin ennen ottelua lisää ääntä ja sitä myös saatiin.

- Oli sitä ääntä. Tietenkin osasikin odottaa kun tällainen karnevaali on niin normaalia enemmän. Mutta kyllä mä sillä tavalla tosissani sen viestin kanssa olin, että toivottavasti myös loppukaudellakin. Ei paljon parempaa voi noilta pelaajilta pyytää kuin mitä he täällä on nyt esittänyt. Toivottavasti saavat myös kannustusta ja kehuja siitä heidän tekemisestään.

Pitsiyön Spesiaalin voitosta saa nauttia hetken luvan kanssa, mutta sitten on aika palata takaisin arkeen.

- Vähän nautiskellaan tää ilta. Sitten täytyy katseet suunnata, siellä on kovassa vireessä oleva PaiHa, tehnyt hyvää nousua sarjataulukossa. Siihen täys fokus että ollaan valmiita.

Tilastot

5 - 0

Masku
(3-0)
9'MaaliAhde Elias
12'MaaliSchultz Otto
41'MaaliHalminen Jami
83'MaaliHalminen Jami