27
ELO
16.00
Edustus, Miesten Kolmonen

FC Åland - P-Iirot   1 - 1

Rangsby N

Saarelta tuliaisina yksi piste

Pallo-Iirot joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen saarelta. Kauden molemmat pistemenetykset on kohdattu luonnonnurmella.

Ottelun alku oli vierailijoilta räjähtävä. Pelin ensimmäisellä minuutilla Iirot sai kulmapotkun, jota antamaan asteli totutusti Mikko Jalkanen. Jalkasen tarkka keskitys löysi Jami Halmisen pään, eikä toppari lähietäisyydeltä jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia torjua. Tämän jälkeen peli rauhoittui shokkialun jälkeen, molempien joukkueiden saadessa rakenneltua muutaman hyökkäyksen. Jo pelin alussa oli nähtävissä Ålandin vaarallisuus, joukkueen iskiessä nopeilla vastahyökkäyksillä.

Pelikellon näyttäessä 18', pääsi Åland tasoittamaan pelin juurikin vastahyökkäyksen päätteeksi. Sinipaidat purkivat Iirojen kulmapotkun ja lähtivät iskemään suoraan vastaan. Alhaalla ollut Markus Babb yritti estää hyökkäyksen parhaansa mukaan, mutta kaatui kamppailutilanteessa ja loukkasi itseään. Åland ei antanut armoa, vaan siirsi pallon maalin eteen josta kotijoukkueen oli helppo työ tasoittaa ottelu.

Maalin jälkeen saarelaiset saivat myös hienoista otetta pelistä, jättäen Iirojen hyökkäykset satunnaisiin pistoihin. Raumalaisten seuraava huippupaikka nähtiinkin vasta ajassa 36', kun James Whiting pääsi puskemaan läheltä maalia, mutta vakuuttavasti esiintynyt Ålandin maalivahti Otto Hautamo torjui puskun kulmaksi.

39' kohdalla saarelaiset karkasivat jälleen vastahyökkäykseen. Otto Schultz joutui puolustustehtäviin kolmea Ålandin hyökkääjää vastaan, eikä saanut hyökkäystä katkaistua. Kuitenkin joko Schultzin kovasta paineesta tai Ålandin kärjen hermoilusta johtuen, suoraan maalin edestä lähetetty laukaus painui ohi maalin. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliskolla tehty, joten tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toinen puolisko alkoi tasaisissa merkeissä. Pelin aaltoillessa puolelta toiselle, raumalaisten paras paikka siunaantui ajassa 59' Matias Babbille. Suoraan volleysta yrittänyt Babb saikin hyvän osuman palloon, mutta veto suuntautui niukasti sivuverkkoon. Heti perään Iirot suoritti ensimmäisen vaihtonsa, Markus Babbin tehdessä tilaa Aleksi Arvelalle.

Ajassa 68' Whiting kävi kopauttamassa vastustajaa jaloille ja tuomarin mielestä kaksi kopautusta oli liikaa. Tästä suorituksesta tuli täten keltainen kortti. 72' kohdalla Schultz koki kovia, kun vapaapotkutilanteessa ylös noussut toppari sai Ålandin maalivahdilta osumaa. Tilanne tulkittiin kuitenkin hyökkääjän virheeksi, jolloin lopputuloksena oli vain kylmäpussia Schultzille ja vapari FC Ålandille.

Sarjan maalipörssiä johtava Elias Ahde oli pahanteossa pelikellon näyttäessä 75'. Ahde karkasi läpiajoon, mutta jälleen maalivahti sai jalkansa väliin ja tilanne muuttui kulmapotkuksi. Myös tässä pallo ajautui Ahteelle, joka pääsi pommittamaan sydämensä kyllyydestä. Tulosta ei tästäkään syntynyt, vaan maalivahti peitti laukauksen ja puolustuslinja putsasi pallon pois omalta alueeltaan.

82' kohdalla Pallo-Iirojen vastuuvalmentaja Kimmo Hörkkö haki vielä tuoreita jalkoja kentälle, kun Matias Babb teki tilaa Aleksi Leppäselle. Toivottua tulosta ei tuonut tämäkään vaihto, eikä lisäosumia pelissä enää nähty. Loppulukemat täten 1-1.

Otteluraportissa ääneen pääsee vahvasti takalinjoilla luutinut Otto Schultz

Ottelun lopputulos kuvasi suhteellisen hyvin myös pelin kulkua kentällä.

- Kyllä mä sanon, että meillä enemmän paikkoja oli. Oli tosi pienestä kiinni. Oli muuten tasainen peli, tosi fyysinen. Paljon mentiin päästä päähän ja pidemmillä palloilla. Åland pakotti meitä ehkä vähän roiskimaan ja linjan takana oli tilaa, niin yritettiin hyödyntää se.

- Ehkä oltaisiin mun mielestä kyllä ansaittu voitto. Mutta pistekin nyt, pitää tyytyä tähän. Ja vieraissa tämä on aina paha. Ihan ok.

Iirot joutuivat ottamaan useamman vastahyökkäyksen vastaan.

- Ehkä kun vastustaja nosti aika paljon laitapuolustajia ja miehiä ylös. Totta kai jos näet, että meille on ylivoimahyökkäys tulossa, ehkä vähän nuori jengi niin halutaan innoissaan tehdä maaleja. Kyllä me nyt sarjataulukossakin on paljon tehty maaleja, kyllä me niitä halutaan tehdä. Ehkä välillä olisi pitänyt rauhoittaa, mutta ensi kerralla sitten. Tästä opitaan.

Tilastot
FC Åland

1 - 1

(1-1)
3'MaaliHalminen Jami
18'MaaliKahnberg Melvin

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista